NV Grassalco heeft in haar portfolio verscheidene mijnbouwrechten. Mijnbouwrechten worden onderscheiden in rechten tot verkenning, exploratie, exploitatie, kleinmijnbouw en exploitatie van bouwmaterialen, waarvan de eerste drie genoemde in opeenvolgende fasen worden verleend door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.  Onze mijnbouwrechten meer bekend als concessies hebben we in de volgende gebieden:

 • Het exploitatierecht "Maripaston"
  Dit gebied is genoemd naar de Maripastonkreek, een zijtak van de Saramaccarivier, gelegen in het district Para. Binnen een grootte van 1375 hectare verrichten wij exploratie naar goud en oefenen beheersdaden uit met betrekking tot de exploitatie van goud en andere mineralen.  In dat kader hebben wij een gravity concentration plant (GCP) opgezet voor de verwerking van het door de porknokkers achtergelaten afval (tailings, bakasanti) dat nog steeds voldoende goud bevat om winstgevend te kunnen exploiteren. Voor het aanvullen van de reserves voor de GCP, maar ook het aantonen van een erts afzetting van groter formaat wordt exploratie voortgezet.
 • Royal Hill
  Royal Hill ligt in het mijnbouwrecht van Rosebel Gold Mines NV (RGM) in het Brokopondogebied. NV Grassalco heeft een overeenkomst met RGM voor het verwerken van hun waste rock tot steenslag.
 • Recht tot exploratie "Goliath"
  Vernoemd naar het Goliathgebergte, ligt ook in het district Para en is bereikbaar via de weg naar West Suriname. De grootte van dit gebied is 26.000 hectare. Hier verrichten wij exploratiewerkzaamheden naar goud en andere mineralen. 
 • Recht tot exploratie "Lely"
  Aan het zuid-oostelijk deel van het Van Blommestein Stuwmeer, in het district Sipaliwini, ligt het Lelygebergte. In dit gebied verrichten wij exploratiewerkzaamheden naar goud, diamant en andere delfstoffen. Dit gebied omvat ruim 96.500 hectare.
 • Recht tot exploitatie van bouwmaterialen “Patamacca”
  Gelegen in het district Marowijne, langs de weg naar Langatabiki. Het is ongeveer 30 km verwijderd van het bauxietstadje Moengo. Dit gebied is 1200 hectare groot. Daar is er van 2009 tot 2012 natuursteen geëxploiteerd. Er worden granietblokken gemijnd met een volume van 1.5.x 1.5 x 3m.
  Toen heeft Grassalco graniet geëxporteerd naar North Carolina in de Verenigde Staten van Amerika. Zodra er een goede afzetmarkt wordt gevonden zal weer begonnen worden met de productie.
 • Recht tot exploitatie van bouwmaterialen “ Phedra”
  Phedra ligt in het district Brokopondo en is 394 hectare groot. De bedoeling is om na exploratie een open pit mijn op te zetten voor de productie van boulders en/of steenslag.
 • Recht tot exploitatie van bouwmaterialen “La Solitude”
  Dit recht ligt 35km verwijderd van Paramaribo in het district Commewijne. Het bestrijkt ongeveer 348 hectare. Grassalco heeft in de planning het exploiteren van zand.
 • Recht tot exploitatie van bouwmaterialen “Goliath”
  Het is groot 200 hectare en ligt aan de rijweg naar West-Suriname. Dit recht bevat veel lateriet voorkomens welke wij op kort termijn gaan exploreren, om deze in de toekomst te exploiteren.
 • Recht tot exploitatie van bouwmaterialen “Kamp 52”
  Het ligt aan de rijweg naar West-Suriname, 52km voor Apoera, en omvat in totaal 1340 hectare.

  In de jaren ’70-’90 heeft NV Grassalco steenslag en boulders geproduceerd voor grote projecten zoals de bouw van de zeedijk te Nw.Nickerie, de Wijdensboschbrug over de Suriname rivier en de brug over de Coppenamerivier. NV Grassalco wil in de toekomst deze productielijn weer oppakken.

 

Verkoop bouwmateriaal

Grondstoffen zoals steenslag zijn onmisbaar bij uw bouwwerkzaamheden. Wij komen u tegemoet door lage prijzen te hanteren voor onze grondstoffen. In ons assortiment hebben wij:

 

Steenslag in een zak
Steenslag 0-8mm
Steenslag 8-16mm
Steenslag 16-25mm
Steenslag 25-38mm
Basecourse
Boulders