Vertegenwoordigers van diverse Surinaamse media hebben op 24 februari 2017 een rondleiding gehad op de steenslagoperatie van NV Grassalco te Royal Hill in Brokopondo. Het bezoek was op uitnodiging van het staatsmijnbouwbedrijf. In het kader van de promotie van  steenslagproducten, ondermeer als alternatief voor schelpzand, vond het bedrijf het noodzakelijk om journalisten deelgenoot te laten zijn van het productie-proces. Volgens manager Commerciële Zaken bij Grassalco, Mark Rommy, weten journalisten nu hoe steenslag wordt gemaakt als zij erover schrijven. "Heel interessant, echt super", reageert Loy Goossens een Belgische stagiaire werkzaam bij Radio 10. Hij kijkt naar het materiaal dat op de  loopband van de steenslagcrusher voorbij rolt. "Zo'n operatie heb ik nog niet gezien in Belgie." Loy wist niet dat steenslag een alternatief kan zijn voor schelpzand.

 

Presentaties

Operational Excellence Superintendent, Donovan Verwey, heeft tijdens zijn presentatie voor de gasten met behulp van korte video's laten zien hoe het productieproces plaatsvindt; vanaf het moment dat ruw materiaal in de steenslagcrusher wordt gestopt, tot het eindproduct. Rommy was daarvoor ingegaan op de mogelijkheden met Grassalco-steenslag in ondermeer de bouwsector, wegenbouw, voor terrein- en tuinverfraaiing en als vervanging voor schelpzand. "Wij willen onze producten toegankelijk maken voor elke consument. Zowel grote als kleine klanten", benadrukt Rommy. Hij informeerde de gasten ook over de nieuwe steenslagproducten die in 2017 op de markt zullen worden gebracht.

 

Belangstelling

'Gewapend' met een mond- en neuskap, veiligheidsbril en reflecterende vest, konden de journalisten tijdens de rondleiding bij de steenslagcrusher volgen hoe het productieproces verloopt. Zij toonden tijdens de vragenronde en de korte interviews met Rommy en Verwey veel belangstelling voor de marktpositie van het staatsbedrijf, haar plannen voor 2017 en de export van steenslag naar de regio.

 

Foto/Afdeling Corporate Image

Manager Commercial Affairs, Mark Rommy, informeert journalisten en andere aanwezigen over de mogelijkheden van steenslag.

 

Foto/Afdeling Corporate Image

Super-Intendent Operational Excellent, Donovan Verwey, heeft tijdens zijn bijdrage de media laten zien hoe het productieproces van steenslag plaatsvindt.

 

Foto/Afdeling Corporate Image

Een cameravrouw schiet beelden van het productie-proces op de steenslagcrusher te Royal Hill in Brokopondo.