NV Grassalco krijgt in het dienstjaar 2018 meer kansen om haar activiteiten op het gebied van exploratie en exploitatie uit te breiden. Dat heeft waarnemend-president Ashwin Adhin gezegd in de jaarrede 2018 die hij op 29 september uitsprak in De Nationale Assemblee. Volgens Adhin krijgt het staatsmijnbouwbedrijf hierdoor meer toekomstmogelijkheden op rendement en groei. Hij sprak de jaarrede voor het dienstjaar 2018 uit vanwege ziekte van president Desi Bouterse.

 

De strategische doelen van het bedrijf zullen, naar zeggen van de plaatsvervangend president, afgestemd worden op de nieuwe nationale aanpak van de ontwikkeling van de mijnbouwsector in Suriname. Grassalco zal in deze nieuwe aanpak een sleutelrol vervullen in de exploratie en de exploitatie-werkzaamheden door toekomstige multinationals, die in Suriname in de bauxietindustrie zullen investeren.

 

In 2013 startte het staatsmijnbouwbedrijf met de productie van steenslag dat als ‘afval’ materiaal vrijkomt bij mijnactiviteiten van erts door Rosebel Mines NV. Het ligt in de bedoeling dat de steenslagproductie voor het komend jaar verhoogd wordt tot 250.000 kubieke meter.

 

Momenteel wordt het steenslag dat wordt geproduceerd door Grassalco gebruikt voor infrastructurele werken op de lokale markt. In het dienstjaar 2018 zal het bedrijf de focus meer richten op export naar landen in de regio. Daarnaast blijft zij doorgaan met activiteiten op het gebied van exploratie en exploitatie van goud, natuursteen, zand, kaolien en bauxiet.* (Bron: GFC Nieuws)

 

Foto/De Nationale Assemblee