De internationaal befaamde onderzoeksgeoloog professor dr. Richard Goldfarb is in Suriname om zijn kennis over de geologie van goudafzettingen te delen met wetenschappers en andere belangstellenden in het land. Hij verzorgt op 22, 23 en 24 mei zijn Internationaal gerenomeerde workshop ‘Discovering new gold deposits’ in de aula van het IGSR-gebouw op het complex van de Anton de Kom universiteit van Suriname (Adek). De wetenschapper is naar Suriname gehaald door NV Grassalco. Het bedrijf wil met deze bijdrage wederom inhoud geven aan zijn rol van maatschappelijke verantwoord ondernemen.

 

De cursus wordt, op verzoek van Grassalco, georganiseerd door de Vereniging van Geologen en Mijnbouwkundigen in Suriname (VMGS). De Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMIF) heeft het project mede-gefinancierd. De ongeveer honderd deelnemers bestaan voor het grootste deel uit wetenschappers (geo-scientisten) uit de industrie-sector, Academici, Adekstudenten en vertegenwoordigers van overheidsinstituten.

 

Tijdens de workshop spreekt dr. Goldfarb onder meer over orogene goudafzettingen, hun geologie, leeftijd, relaties met andere modellen en de exploratie-criteria. Op de laatste dag zal de nadruk liggen op bedrijfspresentaties. Een korte richtingsoefening voor dat deel van de Greenstone Belt waarop Suriname ligt staat ook op programma.
Professor Goldfarb heeft jarenlange kennis en ervaring op het gebied van geo-chemistry en de geologie van ertsafzettingen. In de afgelopen jaren heeft hij gedetailleerde studies uitgevoerd over de verspreiding van orogene gouden deposito's door ruimte en tijd. Hij is senior- en medeauteur van meer dan 220 publicaties in de economische geologie.

 

Foto/Afdeling Corporate Image

De internationaal befaamde onderzoeksgeoloog, professor dr. Richard Goldfarb, deelt zijn kennis en ervaring dezer dagen met onder andere wetenschappers en academici van Suriname.