Onze Partners
Onze Partners
Cirad
Vanuit zijn regionale kantoren, voert Cirad gezamenlijke operaties uit met meer dan 90 landen. Het heeft ook wetenschappelijke platforms met een regionale functie in de Franse overzeese gebieden. In het moederland Frankrijk biedt het de nationale en internationale wetenschappelijke gemeenschappen uitgebreide onderzoeks- en trainingsfaciliteiten.
In Frans-Guyana en het Caribisch gebied heeft Cirad experimenteer- en observatielocaties en geavanceerde technologieplatforms voor het bestuderen en promoten van lokale bio-diversiteit en hulpbronnen. Dit stelt haar in staat samen te werken met regionale partners in onderzoek en hoger onderwijs om zijn expertise te vergroten, met name op het gebied van risicobeheer bij dieren en planten.
Vitropic
Vitropic presenteert een belangrijk productiepotentieel van drie tot vijf miljoen planten per jaar. Het exporteert zijn producten naar landen over de hele wereld. De installaties van dit productie-laboratorium zijn speciaal ontworpen om plantaardig materiaal te verkrijgen van perfecte sanitaire en hoge tuinbouw kwaliteit.

Voordelen samenwerking met InVitroPlants Grassalco N.V.:
• Overdracht van technologie en know-how.
• Toegang tot een belangrijk portfolio van verbeterde en hoogwaardige voedingsgewassen waaronder; bananen, bacoven, suikerriet, ananas, zoete patat, yam en vanille.

Solicaz
Met deze samenwerking wordt beoogd om de strategie van mijnbouwbedrijven in Suriname te ondersteunen in herstel van de biodiversiteit. Solicaz is een toonaangevend onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Frans-Guyana, gespecialiseerd in bodemherstel, herbegroeiing en herbebossing. Het heeft reeds 30 jaar onderzoekservaring en acquisitie van wetenschappelijke resultaten in functionele ecologie. Dit heeft het centrum in staat gesteld innovatieve bio-geïnspireerde processen te ontwikkelen voor een duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen. Het verstrekt haar wetenschappers, ingenieurs en technici vaardigheden en kennis om een efficiënte expertise te leveren in verschillende sectoren, zoals landbouw, boslandbouw, bosbouw, mijnbouw en energie.