Steenslag & Zand
Informatie
Het door ons geproduceerde steenslag is, zowel in Suriname- als in het Caraibisch gebied, een bekend product.
Zowel de grootste internationale cliёnten- als de ‘kleine man’ die zijn bouw- en woongenot wilt verbeteren, zijn terecht bij Grassalco voor hoogstaande kwaliteitsproducten. Wij bieden het beste steenslag uit Surinaamse bodem. Een team van deskundigen staat u, bij het opvragen van product-informatie of het plaatsen van uw order, op een professionele wijze bij.

Royal Hill
Het steenslag wordt geproduceerd op onze plant te Royall Hill in het district Brokopondo. De operatie is gevestigd op het concessieterrein van Rosebel Goldmines NV. Grassalco heeft een overeenkomst met deze goud-multinational om pitrock (‘afvalmateriaal waarin weinig tot geen goudresten zitten) afkomstig uit hun mijnen, af te nemen. Dit materiaal wordt daarna in de crushers van Grassalco verwerkt tot steenslag in verschillende gradaties.

Behalve aan de consument (retail) levert Grassalco ook steenslag aan grote bedrijven (wholesale) actief binnen de natte- en droge infrastructuur, de bouw- en constructiesector en in de mijnbouw. Met een professionele service en logistiekapparaat, aangepast aan de wensen van de klant, garandeert het bedrijf niet alleen de levering van kwalitatieve producten, maar ook expertise en service.

NV Grassalco is gecertificeerd voor de normen Gezondheid & Veiligheid (ISO 45001-2015), Milieu (ISO 14001-2018) en Kwaliteit (ISO 9001-2015). De certificering geldt voor de Exploratie van goud, de productie van steenslag en de handel in bouwmaterialen. De drie certificeringsstandaarden gelden niet voor de exploitatie van goud en voor de activiteiten van onze dochteronderneming InVitroPlant Grassalco N.V. Het dochterbedrijf is MPS-ABC gecertificeerd.
Over Steenslag & Zand
Onze
Van Alens Beton Industrie (VABI N.V.) - Bouwmaterialenbedrijf
BEM - Beton/readymix bedrijf
Argos - Beton/readymix bedrijf
Haukes - Wegconstructie en andere infrastructurele werken
Rosebel Gold Mines - Goud multinational
China Harbour Engineering Company – Wegconstructie en andere infrastructurele werken (Guyana)
China Railways First Group - Wegconstructie en andere infrastructurele werken (Guyana)
Export
Grassalco exporteert steenslag naar de regio, met name naar ons buurland Guyana. Op dit moment zijn er twee grote infrastructurele projecten gaande in Guyana, waarvoor de vraag naar grote hoeveelheden kwalitatief goede steenslag heel groot was.

Het eerste grote project is de rehabilitatie of The East Bank Public Road die door het bedrijf China Railway wordt uitgevoerd.

Het tweede groot project is de rehabilitatie van de internationale luchthaven van Guyana. Dit project wordt door China Harbor uitgevoerd. Verder zijn er ook bedrijven in de particuliere sector die eerder met steenslag van Grassalco uit Suriname werken dan, dan met steenslag van lokale producenten.
Ons Management team
Bestel Nu
Contact Ons
Sir Winston Churchillweg 3, Paramaribo, Suriname
(597) 485454
(597) 484800
sales@grassalco.com